Install failed to complete - Ubuntu & Digital Ocean


#1

Mimoers,
TIA and keep up the great work!

Here’s the server details:

  • hosting provider: Digital Ocean
  • is this a new server?: no, already hosting Unifi installation and one other
  • OS: Ubuntu 16.04
  • RAM:
  • Free drive space: 6GB
  • SMTP provider: SendGrid

Additional notes:

  • every time I run the installer I get a warning about port 80 being in use (by the process Mono) - not sure what to do about this
  • I don’t know enough about Docker and Linux to successfully check the error logs

My specific error message:
Hit ENTER to continue. Type ‘no’ to try again. Ctrl+C will exit:
Writing configs to production.vars. Then we’ll start the magic

Removing network mimo_default
WARNING: Network mimo_default not found.
Pulling redis     ... done
Pulling db        ... done
Pulling nginx     ... done
Pulling nginx-gen ... done
Pulling api       ... done
Pulling dashboard ... done
Pulling splash    ... done
Pulling worker    ... done
Creating network "mimo_default" with the default driver
Building nginx-gen
Step 1/2 : FROM jwilder/docker-gen
 ---> 8959ee34c769
Step 2/2 : COPY ./nginx.tmpl /etc/docker-gen/templates/nginx.tmpl
 ---> 7c1f6a1241b6
Successfully built 7c1f6a1241b6
Successfully tagged mimo_nginx-gen:latest
WARNING: Image for service nginx-gen was built because it did not already exist. To rebuild this image you must use `docker-compose build` or `docker-compose up --build`.
Creating mimo_redis_1 ... 
Creating mimo_db_1    ... done
Creating nginx        ... error

Creating mimo_redis_1 ... done
nt nginx (6a8ab943e63e1e1d20116e4fa23af7f8548c679cf361d6bcc2e727673642fad1): Error starting userland proxy: listen tcp 0.0.0.0:80: bind: address already in use
Creating mimo_worker_1 ... done

ERROR: for nginx  Cannot start service nginx: driver failed programming external connectivity on endpoint nginx (6a8ab943e63e1e1d20116e4fa23af7f8548c679cf361d6bcc2e727673642fad1): Error starting userland proxy: listen tcp 0.0.0.0:80: bind: address already in use
ERROR: Encountered errors while bringing up the project.

Starting MIMO. Please wait while the installation completes...
If this is the first time you've installed MIMO, it may take a few minutes to generate your keys
[ERROR] MIMO installation did not complete successfully.............................................

Run ./docker-logs.sh for more information and try again.

#2

Google it :wink:

Something is listening on that port - it should be detected during the installation.

Run sudo netstat -nlp | grep 80